Aktuális levegő minőség

Mért adatait ossza meg!
Regisztráció

Köszönjük a regisztrációját! Az oldal frissítésével a jelölője is megjelenik, amit a térképen tud megtekinteni!

Folyamat

Mire lesz szüksége?

A levegő minőség megépítéséhez az alábbi alkatrészekre lesz szüksége:

Hogyan készítheti el?

Az ESP32 lábait jumper kábelek segítségével kösse össze a CCS811 szenzor lábaival a következők szerint:

 • Az ESP32 GND lábát a CCS811-es szenzor GND lábához kösse.
 • Az ESP32 3V3 lábát a CCS811-es szenzor VCC lábával kösse össze.
 • Az ESP32 P23-as lábát a CCS811-es szenzor WAK lábához kösse.
 • Az ESP32 P22-es lábát a CCS811-es szenzor SCL lábával kösse össze.
 • Az ESP32 P21-es lábát kösse a CCS811-es szenzor SDA lábához.

Az akkumulátor megvásárlását és bekötését a felhasználóra bízzuk. Mi egy egyszerű USB powerbanket használtunk. Ha akkumulátort vásárol, akkor az akkumulátor pozitív lábát kössük az ESP32 5V jelű lábára, míg a negatív pólust valamelyik GND lábára. Ha az akkumulátort töltését is szeretné megoldani, akkor a TP4056-os lapka segítségével oldhatja meg és persze egy ahhoz csatlakozó USB-s töltővel.

Töltse fel az Arduino IDE segítségével az ESP32-re a kódot amit megtalál a Github fiókunkban.

Hogyan használhatja?

A mérő egység megéptése és a kód sikeres feltöltése után, keresse fel a weboldalunkat ismét és kattintson a regisztráció fülre.

Pontosan töltse ki az összes adatot! Majd kattintson a Regisztráció gombra. Ezzel a rendszer automatikusan eltárolja adatait.

Az mérő egységet helyezze feszültség alá, hozza működésbe. Az aktuális helyszínen lévő levegő ppm és tvoc értékből az egység levegőminőség értéket számol. Ezt megadott időközönként automatikusan feltölti a weboldalunk adatbázisába.

Ezután a weboldalon található térképen megtekintheti a saját helyszínén lévő levegő minőségét (és másokét is!).

me

Mi vagyunk a miniAirQ.

Szereti a friss levegőt? Mert mi igen! Szeretne tisztában lenni vele, milyen szennyezett a levegő otthona körül? A miniAirQ-val ingyenesen és könnyen tesztelheti.

Természetesen Ön is a legegészségesebb és legmegfelelőbb otthont szeretné biztosítani a családjának. A mini AirQ megmutatja hogyan. Legyen az a levegő PPM-je, vagy TVOC értéke, a monitor folyamatosan méri és az adatokat átküldi erre a weblapra, ahol Ön ingyenesen és valós időben láthatja a mérés eredményeit. Ne vesztegesse a levegőt, próbálja ki most! A kipróbáláshoz kattintson ide: REGISZTRÁCIÓ

Miért minket válasszon?

Tudjuk, hogy az okos levegő minőség mérő eszközt már más is készített előttünk. Akkor miért mi vagyunk mégis a legjobb választás?

 • A mi készülékünk összesen 6 000 Ft-ból létrehozható, ellenben a piacon megtalálható többi társával, amik átlagban 35 000 Ft körül mozognak.
 • Házilag, DIY elkészíthető
 • A miniairQ újrahasznosított alapanyagokból készül, ezáltal környezetkímélő.
 • A mai világban egyre többen okosítják fel otthonaikat, a miniairQ pedig okos otthonba építhető, majd bővíthető más készülékekkel is!
 • Az ingyenes weboldal bárki számára elérhető! A regisztráció után megoszthatja adatait, összevetheti másokéval, vagy megnézheti, ha a közelében található más miniairQ készülék, hogy milyen a levegő minősége lakhelye környékén.
 • Valós idejű adatokat mér, így ha valamilyen katasztrófa esetén esetleg romlana a levegő minősége, azt azonnal látható és akár az életét is megmentheti!